Павел Вълнев: Управляващите „занулиха“ 2 млн. българи в чужбина, нищо не се прави за бизнеса. Време е за държава с правила!

0

- Advertisement -

„Аз дълги години живея в САЩ и последните месеци имах възможност да се срещна с много българи в Чикаго, които освен бизнесмени, са и общественици, и да обменим впечатления от случващото се в България. Общото мнение на всички тях е, че държавата „занули“ 2 млн. българи, като направи така, че тези хора да не могат да гласуват в чужбина.“

Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев при посещение във Варна.

По думите му това показва, че управляващите в момента се страхуват. Това е страх, който е видим. Вече близо три месеца с Цветан Цветанов обикаляме из страната и се срещаме с различни хора. Натискът на управляващите върху тях е видим, допълни Павел Вълнев.

„В момента нищо не се прави за бизнеса. Заявявам го отговорно. Тези пари, за които властта говори, че се раздават, не са достигнали до нуждаещите се. В тази връзка едно от нещата след влизането ни в парламента ще бъде да потърсим отговорност от ГЕРБ къде са отишли тези пари и защо не са стигнали до хората“, увери Вълнев.

Според него най-големият проблем тепърва предстои за малкия и среден бизнес. Особено по Черноморието, където туризмът е водещ отрасъл. Фалитите тук са очаквани, тъй като държавата не позволява на ресторантьорите и хотелиерите да работят, но не ги компенсира.

„Реално погледнато нямаме работещи институции, нито работещ парламент. Държавата се управлява от една джипка. Нищо през годините на управлението на ГЕРБ не се е променило, освен че можем да пътуваме в чужбина. Ние от „Републиканци за България“ искаме да се върне върховенството на закана, да има справедлив съд, в управлението да влизат само кадърни хора, а не „калинки“. Ние сме за държава на правилата, която да се модернизира и развива в полза на хората“, завърши Павел Вълнев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки