Фандъкова се спасява след смъртта на детето: Моята отговорност е да изнеса бързо фактите

0

- Advertisement -

От първия ден различните институции, които имат отношение по този казус, започнаха да се дистанцират. Тази проверка не изчерпва всички обстоятелства, а само отговорностите на институциите по монтажа. Подавано е напрежение на обекти, за които никой не е видял проекти за свързване. Неслучайно кабелът, за който се предполага, че е причинил смъртта на това дете, е поставен напълно незаконно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

Отговорността на институциите е ясна по отношение на контрола, разрешителните. Контролът по отношение на преместваемите обекти се осъществява от главния архитект на София. Много голяма част от обектите в София, които са незаконно монтирани, все още не са премахнати, каза още тя.

Този обект е стоял там от години. Случаят категорично е престъпление, защото има загинал човек – дете. ЧЕЗ са подали напрежение със служебна бележка със запетайка от главния архитект на София. Тази бележка няма никаква стойност пред ЗУТ. Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са прекарали кабела, обясни Фандъкова.

Моята отговорност е да изнеса фактите възможно най-бързо. Всеки кмет носи отговорност за работата на администрацията. Контролът на отваряне на шахтите е много труден, затова ще монтираме датчици, каза още тя.

Остава затворен участъкът от третия лъч на метрото между станция „Хаджи Димитър“ и „Театрална“. Възстановяването на това трасе се поема изцяло за сметка на изпълнителя, добави Фандъкова.

Прегледана: 31191

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки