Фандъкова се спасява след смъртта на детето: Моята отговорност е да изнеса бързо фактите

0

- Advertisement -

От първия ден различните институции, които имат отношение по този казус, започнаха да се дистанцират. Тази проверка не изчерпва всички обстоятелства, а само отговорностите на институциите по монтажа. Подавано е напрежение на обекти, за които никой не е видял проекти за свързване. Неслучайно кабелът, за който се предполага, че е причинил смъртта на това дете, е поставен напълно незаконно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

Отговорността на институциите е ясна по отношение на контрола, разрешителните. Контролът по отношение на преместваемите обекти се осъществява от главния архитект на София. Много голяма част от обектите в София, които са незаконно монтирани, все още не са премахнати, каза още тя.

Този обект е стоял там от години. Случаят категорично е престъпление, защото има загинал човек – дете. ЧЕЗ са подали напрежение със служебна бележка със запетайка от главния архитект на София. Тази бележка няма никаква стойност пред ЗУТ. Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са прекарали кабела, обясни Фандъкова.

Моята отговорност е да изнеса фактите възможно най-бързо. Всеки кмет носи отговорност за работата на администрацията. Контролът на отваряне на шахтите е много труден, затова ще монтираме датчици, каза още тя.

Остава затворен участъкът от третия лъч на метрото между станция „Хаджи Димитър“ и „Театрална“. Възстановяването на това трасе се поема изцяло за сметка на изпълнителя, добави Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки