При продажба на МПС преди 2017 г. уведомяваме КАТ да ни отпише като собственик

0

- Advertisement -

Собствениците на МПС ще могат да уведомяват КАТ да ги отпише от регистъра, когато са продали колата си преди края на 2017 г, решиха единодушно депутатите. Парламентът прие на първо и второ четене промени в Закона за движение по пътищата.

Новите текстове гарантират на продавачите, че ще могат да защитят правата си, като в регистрите на моторните превозни средства/МПС/ ще се отразява промяната на собствеността.

Измененията се предприемат, след като съдът в Гърция постанови затвор за много български граждани, които отдавна са продали автомобилите си, а впоследствие тези превозни средства са използване за трафик на мигранти.

С настоящата промяна на Закона за движение по пътищата се дава възможност на продавача да предостави в “Пътна полиция” копие на документа, удостоверяващ прехвърлянето на превозното средство, и така да бъде отписан като собственик, а след това регистрацията на пътното превозно средство се прекратява служебно. Това на практика автомобилът ще се спира от движение. На продавача ще се издава удостоверение, съдържащо информация за датата на прехвърлянето на собствеността, както и датата на служебното прекратяване на регистрацията.

Ще се вписват и данни за купувача на превозното средство, номерът и датата на документа за прехвърляне на собственост, а за да може новият собственик да управлява колата, ще трябва да я регистрира отново на свое име

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки