Павел Вълнев: Българин с двойно гражданство може да стане сенатор в САЩ, но не и депутат в България

0

- Advertisement -

Българин с двойно гражданство може да стане сенатор в САЩ, но не и депутат в България, коментира във фейсбук страницата си зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев по повод многобройните номинации, които е получил за изборите от структурите на партията в страната.

Ето и целия му коментар:

Благодаря от сърце на всички структури на Републиканци за България, които ме номинират за водач на листите си за парламентарните избори на 4 април.

Пак ще кажа – по българското законодателство не само на мен, а на повече от един милион (от всичките два милиона българи в чужбина), е забранено да се кандидатираме, ако имаме „двойно гражданство“.

Всички ние, емигрантите с български и американски паспорт едновременно, можем да станем членове на Сената в САЩ, но да сме народни представители или министри в България – не можем.

Искам да бъда правилно разбран – не става дума за мен. В Америка, която познавам, имаме българи-професори, академици, прочути лекари, изобретатели с регистрирани световни открития, юристи, известни собственици и мениджъри в Ай Ти индустрията – хора с огромен опит и едновременно с това – родолюбци. Пред тях пътят към България и институциите й е запушен с огромна бариера.

Защо това е така? Не зная, но ми се струва несправедливо за целостта на нацията и за общата й енергия.

Снощи едно човешко чудо кацна на Марс. В продължение на две години то ще предава снимки и анализи на изследвания, командвано от Земята. Локациите все повече губят значение. Хората все повече разширяват хоризонта си.

Логичен е въпросът ви – защо тогава участвам, при условие, че нямам и бизнес в България? Защо не съм си взел самолета за Чикаго?

Отговорът е кратък – участвам, защото имам надежда за промяна. Защото знам какво да променя. Защото вярвам, че българските граждани заслужават държава с правила.

И защото земята, която е родила Левски, заслужава да е населена от щастливи хора.

Поклон пред паметта на Апостола, с вяра в неговата Чиста и Свята Република.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки