Пак абсурди: Отказват ваксина заради прекъснати здравноосигурителни права

0

- Advertisement -

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди проверка на лечебното заведение в Плевен. Причината е отказан достъп до ваксина на здравнонеосигурени граждани. От министерството напомнят, че право на безплатна ваксина срещу Covid-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Плевенчаните Пламен Симеонов и Елеонора Йорданова работят в Уелс, но в момента са в родния Плевен. След като разбират за зеления коридор, решават да се възползват.

В МБАЛ „Свети Панталеймон“ им отказват, неясен отговор получават и от РЗИ.

„Питаха ме дали съм здравноосигурен, аз им казах, че съм с прекъснати здравноосигурителни права и те ми казаха да се обърна към РЗИ-Плевен и там ще ми дадат точна информация, че тук не могат да ме ваксинират, евентуално там…Човекът, който ми вдигна телефона (в РЗИ – б.р.) ми каза, че не е наясно с тези неща“, коментира Симеонов.

Д-р Йордан Георгиев, управител на болницата обясни: „Вероятно е недоразумение, обикновено, когато човек е с прекъснати здравноосигурителни права, няма личен лекар, но възможно е да има нещо, което ние не знаем“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки