Пак абсурди: Отказват ваксина заради прекъснати здравноосигурителни права

0

- Advertisement -

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди проверка на лечебното заведение в Плевен. Причината е отказан достъп до ваксина на здравнонеосигурени граждани. От министерството напомнят, че право на безплатна ваксина срещу Covid-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Плевенчаните Пламен Симеонов и Елеонора Йорданова работят в Уелс, но в момента са в родния Плевен. След като разбират за зеления коридор, решават да се възползват.

В МБАЛ „Свети Панталеймон“ им отказват, неясен отговор получават и от РЗИ.

„Питаха ме дали съм здравноосигурен, аз им казах, че съм с прекъснати здравноосигурителни права и те ми казаха да се обърна към РЗИ-Плевен и там ще ми дадат точна информация, че тук не могат да ме ваксинират, евентуално там…Човекът, който ми вдигна телефона (в РЗИ – б.р.) ми каза, че не е наясно с тези неща“, коментира Симеонов.

Д-р Йордан Георгиев, управител на болницата обясни: „Вероятно е недоразумение, обикновено, когато човек е с прекъснати здравноосигурителни права, няма личен лекар, но възможно е да има нещо, което ние не знаем“.

Прегледана: 32292

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки