Държавни болници ползват пандемията за собствена облага! Вижте как печелят на гърба на пациентите

0

- Advertisement -

Пандемията в големите държавни болници като „Пирогов“ се ползва за бизнес и собствена облага на шефовете от всяко едно перо. Това показва разследване, според което във въпросната болница се пести доста от храната за пациентите за сметка на други привилегировани.

Стар хляб с посинял кренвирш срещу пресен джолан с гарнитура. Има ли място за сравнение според вас? Ако предпочитате второто, то при евентуален болничен престой ви съветваме да се хоспитализирате в „Св. София“. Защото в „Пирогов“ ще получите вмирисан салам „Кучешка радост“.

Казусът с кетъринга по болничните заведение отдавна вълнува медиите и неведнъж сме писали по темата след сигнали от отвратени пациенти.

Защо се получава така? Обяснението е много просто. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, стопанисван от проф. Асен Балтов, храната се доставя от фирма „Мастър-Пик” ЕАД, докато „Св. София“ на Мазнейков се обслужва от „Индекс Трейд 1 – ЛКС“.

Разполагаме със снимки на храната и от двете болници, изпратени ни от пациенти, като сами може да видите космическата разлика в менюто.

В „Св. София“ „Индекс Трейд 1 – ЛКС“ не само предлага истинско месо, големи пилешки бутчета, джолани и прочие, но и показва грижа към пациентите, предлагайки им разнообразно хранене, поднесено по галещ сетивата начин.

В това на „Пирогов“ пък винаги присъства сух хляб, старо и изсъхнало сирене, а „полезните протеини“ болните си набавят само чрез кренвирши и салами със съмнително качество.

За този „кошмар в кухнята“ „Мастър-Пик” ЕАД прибира колосалните 70 000 лева от „Пирогов“. И тази храна се предлага както на деца, така и на Ковид болни и изобщо на всички, които чинно си плащат данъците и хранодена в болницата. Излишно е да казваме, че 80% от храната отива в кофата за боклук, тъй като малцина пациенти се прежалват да я вкусят.

Според вътрешни източници става въпрос за нагла шуробаджанашка схема. Шефът на спешния институт проф. Асен Балтов се оказва кум на личния доктор на Бойко Борисов  – Лъчезар Иванов, разкри Narod.

Именно Лъчо Мозъка е причината професорът да се чувства недосегаем и далаверите с храната на пациентите да са далече от очите на прокуратурата.

„Говори се, че някой от върха на „Пирогов” е лапнал рушвет от 300 бона, за да крепи тази фирма за кетъринг, вместо да я изрита с 200”, твърдят източници на Narod.bg.

Нищо чудно, че кетъринг фирми като „Индекс Трейд 1 – ЛКС“, които предлагат храна на ресторантьорско ниво, не са предпочитани в „Пирогов“…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки