БСП закъса за пари, предизборната кампания на столетницата стартира без концерт

0

- Advertisement -

БСП е скъсала джоба и дори няма пари за предизборните материали, пише Lupa.bg. Само дигиталните лозунги, „значки“ и реклами в социалните мрежи вече били платени, но отпечатването на транспаранти, щампирането на тениски и балони едва сега започвало заради забавяне на плащанията от касата на „Позитано“ 20.

Не е тайна за никого, че бюджетът на социалистите е силно свит заради служебното внасяне на надвзетите в последните години държавни субсидии, което доведе до рязко свиване на джоба – и за централата, и за местните организации. А първият транш на дотацията за партиите за годината се чака едва в края на този месец.

По наша информация това е и причината за разлика от другите големи партии, които макар на открито и в свободните обществени пространства или онлайн, все пак организираха старт на кампаниите си, БСП да се ограничи в скромни тържества едва в няколко региона.

Междувременно политическата платформа „Визия за България“ беше скрита след данните, че големи части от нея са били изплагиатствани от Института за пазарна икономика. Сега тя е видима само за кандидат-депутатите и за членовете на Националния съвет от предизборните материали, които получиха преди последното им заседание.

А новото разочарование идва от бесепари, които са съзрели объркване сред свои симпатизанти заради удивително сходните лозунги на БСП и на ВОЛЯ на Веселин Марешки, която влезе в коалиция с НДСВ.

Червените агитират с посланието „С грижа за хората“, а избирателите на аптекарския бос с „С грижа за вас“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки