Полицаи плъзнаха по пазарите, дебнат за нарушители на мерките

0

- Advertisement -

Служители на общинска полиция дебнат за спазване на противоепидемичните мерки на пазарите в София, където от днес маските са задължителни. Инспекция на „Женския пазар“ направи зам.-кметът по финанси и здравеопазване на града Дончо Барбалов.

Той отчете, че има нарушение на мерките, а органите на реда са инструктирани да налагат санкции при неносенето на маски.

Барбалов обясни, че за да даде резултат една мярка, тя трябва да се спазва от всички и категорично заяви, че няма смисъл от маски сложени под носа.

Зам.-кметът отчете, че проверките за спазването на противоепидемичните мерки са засилени още от началото на седмица. Столичният инспекторат е направил над 2500 проверки и са съставили 4 акта. „В градския транспорт също продължават проверките. В следващите дни нашата задача е да засилим още контрола и санкциите“, каза Барбалов.

Относно обмислянето за затварянето на моловете и фитнесите в града той каза, че това е въпрос на преценка и анализ. „Много внимателно следим броя на заразените и хоспитализираните. На този етап моловете са отворени, нека видим как върви епидемичната обстановката, но при нужда няма да има колебания за вземане на други решения“, каза още Барбалов.

Прегледана: 32203

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки