Нова онлайн система за прием на първокласници в София

0

- Advertisement -

Представиха нова система за електронно класиране и прием на учениците в първи клас в общинските училища на територията на Столична община. Тя беше представена на пресконференция, в която участваха доц. д-р Тодор Чобанов – зам.-кмет в направление образование и култура, и Генчо Керезов – зам.-кмет в направление дигитализация.

168 общински училища в столицата ще предлагат записване в първи клас за над 12 000 първокласници. Системата за електронно класиране и прием на учениците в първи клас е надграждане на системата за записване в детските градини. Родителите, които имат профил в системата за яслите и детските градини, ще могат да използват профила си и за кандидатстването в първи клас.

Новата система ще стартира на 29 март. До 19 април ще се генерират свободните места, а до 28 май ще бъде регистрирането на кандидатите. Системата ще бъде заключена до оформянето на резултатите от първото класиране, които ще бъдат обявени на 4 юни.

За родителите, които не могат да кандидатстват дигитално, във всички училища е създадена организация на място да попълнят регистъра. Ще положим усилие да издирим децата, които предстои да са първи клас, но не са записани в системата, посочи Тодор Чобанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки