Желаещите да накажат Борисов на изборите рязко нараснаха! Хаосът ражда гняв

0

- Advertisement -

Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините. Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен анализ, но ще посоча само видимите черти. Пък и вече каквото и да правят нямат полезен ход. Това пише във Фейсбук бившият дипломат Илиян Василев.

„Нагнетиха интереса в хода кампания за ваксинация, без да осигурят ваксини. А са знаели, защото от ЕК изрично казаха, че недоставените ваксини заради искания от София за да имало по-голяма гъвкавост. Толкова гъвкави, че накрая останаха само ваксини на Астра Зенека. Тоест от правителството все пак са проявили избирателност в искания за по-голяма гъвкавост в полза на определена ваксина.

Сега следва сценката с оплакването – ЕК е виновен.

За да потушат пожара обещават милиони, но в бъдеще. Тъкмо направиха платформа за онлайн регистрация и …. ваксини няма!?

Нека да е ясно, при ваксините всички е ясно – числото на ваксинираните е почти равно на числото на получените ваксини. На склад няма какво толкова да се държи. За това всичко лъсва.

По-високите числа на заразените и страхът увеличава броя на желаещите за ваксинация естествено, броят расте /поне до онези 40 процента желаещи/, но …. ваксини няма. Като в тенджера под налягане.

И пак недоволство“.

„Стана ясно на всички, на някои по-ясно, на други по подразбиране, че властите водят нещата към пик на заразените преди и на изборите, без да са пресметнали всички варианти и последствия.

За да си измие ръцете „храбрият“ Борисов оставя медицинските власти да съобщават лошите новини и цифрите, изчезващите легла и това че от петък сме отново затворени, по медицински съображения, не по политически. Опитаха и да децентрализизираха отговорността към регионалните РЗИ, но те нямат никакъв ресурс за компенсации и помощи.

Усещането за пълен хаос не е никак преувеличено. А хаосът ражда гняв.

Защото ще умират хора, заради тънките им сметки. И пак гняв.

И така постигнаха обратния на желания ефект – ядосаха много хора, дори и от тези пасивните. Почти съм сигурен че това само ще повиши активността на изборите. Страхът от заразата е старо чувство, гневът е пресен и ескалиращ.

Потенциалът за протестния вот е много по-голям от твърдото ядро на ГЕРБ. Нищо че на 2 и 3 април Щабът ще докладва апокалипсис – никой не им вярва. Никой“, пише Василев.

„Едно е ясно – самохвалствата на Борисов на фона на реалния живот звучат като нелеп виц и желаещите да го накажат на изборите рязко нараснаха.

ОтворИ, затворИ, спри, тръгни, а доходите падат. Работа няма. Този път се издъниха.

Ако бяха оставили служебен кабинет, отговорността щеше да бъде на него, сега цялата власт е у тях, а кризата е извън контрола им след поредицата от автоголове.

И накрая ще започнат да се оплакват, че някой им е скроил номер“, завършва той.

Facebook, Илиян Василев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки