Павел Вълнев: В България на почит е едрият бизнес, докато дребният и средният замират, смазани под монопола

0

- Advertisement -

„В България на почит е едрият бизнес, докато дребният и средният замират, смазани под монопола“.

Това каза заместник-председателят на ПП „Републиканци за България“ – Павел Вълнев, по време среща с представителите на листата на партията за град Пловдив.

В приятелска среда експертите в различните области сравниха плановете на политическата сила, обмениха опит и обсъдиха бъдещето на България. Основното вярване на обединените в една обща кауза пловдивчани, както и на зам.-председателя, е, че младите хора са тези, които ще поведат страната към едни по-светли времена.

Партията пряко черпи от американския модел и добрите практики, които се развиват там, без да е зависима от други партийни лица, фирми или институции.

Павел Вълнев е един от основателите на политическия проект. Той развива успешен бизнес от години в Америка, като по този начин се превръща в мост между двата континента и култури. Заминава в Щатите като студент на студентска бригада, след което вижда потенциала на страната и решава да започне собствен бизнес. Макар че Вълнев живее в Чикаго и цялото му семейство е отвъд океана, той се връща в родната България, за да стане част от промяната.

„Реших да дам от енергията и времето си, за да променим нещата в нашата държава, защото в нея всичко е толкова объркано, че по-лесно ще изградим нова държава на зелена поляна, отколкото да я оправим. Но ако всички мислим така, никога няма да се оправим. Трябва някой да бъде инициатор за промяната. Мисля, че ние имаме силите и уменията да го направим. Затова залагаме на млади и местни хора и на експертно мнение. На силни, безкомпромисни характери“, заяви Павел Вълнев.

На срещата се обсъди и бизнес средата, която според кандидатите трябва задължително да се отпуши. В момента в България на почит е само едрият бизнес, докато дребният и средният все повече замират, смазани под монопола. Но ако родният бизнес се разрасне, бюджетът ще е много по-голям. Оттам, като верига, ще се увеличат пенсиите, ще има средства за социални осигуровки и държавата ще тръгне напред.

„Само една силна икономика може да има силна социална система. Пример е Германия – има стабилен бизнес, има и социална политика. В Америка нещата стоят по-различно, но специално по времето на пандемията САЩ е видимо социална държава. Раздадоха се толкова помощи, че даже закъсали бизнеси си стъпиха на краката. А в България стана обратното – работещи бизнеси банкрутираха. Цели сектори, като туризма, си заминаха. Искаме да живеем днес! Да живеем в държава без граници!“, завърши Павел Вълнев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки