Ресторантьорите бесни, искат оставката на НОЩ

0

- Advertisement -

Ако не ни отворят след 10-ия ден, ще пристъпим към действия. В Щаба има хора, на които да искаме оставката – на всички членове на НОЩ и да директора на столичното РЗИ. Това каза пред Kmeta.bg Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

„За нас това е пагубно, оставяме персонала без работа, изхвърляме голямо количество стока“, заяви той.

По думите му това затваряне се отразява на всеки бизнес, на служителите, доставчиците, клиентите. „Ако е толкова наложително и здравната система не издържа – е редно да се затвори цялата държава. Да, днешното решение е в тази връзка, но като цяло се взимат половинчати решения“, смята Коларов.

„Не сме доволни, че ни затварят. Колегите ни са страшно изнервени, на прага на силите си са. Ще видим какви компенсиации ще обявят за тези дни, е които ще бъдем затворени“, посочи той.

„В готовност сме да реагираме по всякъв начин да защитим интересите на бранша. Няколко пъти сме искали оставката на здравния министър“, категоричен е шефът на Сдружението.

Според него хората са наплашени и едва ли някой влезе в заведенията през идните три дни.

„Избор е на всеки какво да предприеме, знам, че има колеги, които ще обявят гражданско неподчинение и няма да затворят“, заключи Емил Коларов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки