Управляващите се готвят да харижат летище София на последното си заседание

0

- Advertisement -

След като МС пропусна в сряда да разгледа точката за промяна на концесионния договор, съдбата на летище София очаква да се реши на последното редовно заседание на правителството.

„Банкер” разкрива, че финансовото министерство било подготвило отрицателно становище относно промяната на концесионния договор, подписан на 22 юли 2020г, което означава, че ще се простим с 245 млн лв концесионни такси в следващите 10 години.

Много е вероятно разглеждането на скандалната концесия да е отложено за по-спокойни дни или както често се случва със скандалните сделки – да бъде гласувано тихомълком на 31 март – денят, в който ще бъде проведено последното редовно заседание на това правителство.

Ако следващата сряда правителството отхвърли решението за преразглеждане и промяна на концесионния договор, за защита на държавния интерес остава само договорът да бъде атакуван в съда.

Междувременно стана ясно, че концесионерът е заявил желание да поеме управлението на летище София на 29 март – 2 дни преди последното заседание на МС и 6 дни преди парламентарните избори.

Към момента няма информация концесионерът да е платил задължителната авансова вноска от 550 млн лв. Ако управляващите решат да не променят концесионния договор, ще се простим и с 245-те млн лв от концесионна такса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки