И България на бунт срещу ковид мерките

0

- Advertisement -

Големи демонстрации и протести се подготвят в цял свят срещу пандемичните мерки срещу коронавируса. България също няма да направи изключение и ще стане част от това събития в днешния съботен ден. Организиран е голям протест срещу налаганите ограничителни мерки.

Бунтът на недоволството срещу антипандемичните мерки ще стартира пред Министерски съвет в 10:30 часа, след което мнозинството тръгне на поход по бул. “Витоша” до НДК, където от 12:00 ще се даде начало на обявения вече Световен протест срещу ограниченията на човешките и гражданските права и свободи, налагани от правителствата на държавите.

Във Виена все още крият точното място на протеста, които ще бъдат обявени допълнително и непосредствено преди обяд. Този път не са планирани действия от страна на Австрийската партия на свободата (АПС).

Министерството на вътрешните работи на Австрия съобщава, че движението в центъра ще бъде затруднено. За осигуряване на реда ще се грижат до 2000 полицаи.

От полицията отправиха апел към населението пред вид нарастващия брой на новозаразените да не участва в масови демонстрации.

Събитието се провежда в един и същ час в столиците и големите градове на повече от 80 страни по целия свят. От САЩ и Канада до Израел, от Аржентина до Австралия, от Финландия до ЮАР, от Германия до Бразилия и от Великобритания до Гърция хората искат обратно свободата си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки