Такситата в София вдигат първоначалната си такса

0

- Advertisement -

В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална такса. Това стана след промените в Наредба 34. С тях беше променен начинът на определяне на първоначалната такса, като тя вече ще бъде от двоен до троен размер от минималната тарифа за километър пробег.

В столицата все още повечето компании работят с минимална дневна тарифа от 77 стотинки на километър и нощната от 88 ст. Но вече се срещат и такива, които са определили двойно по-скъпа първоначална такса, уточни Кирил Ризов от Съюз „Такси“.

Той допълни, че в града повечето фирми ще заработят с новите тарифи от следващия месец.

„Специално за София болшинството от такситата започват масово да сменят старата с новата първоначална такса около 29 март, макар че всяка таксиметрова фирма има право отделно това да го направи. Например, в моята компания отделни са сменили това нещо“.

Поредният локдаун ще намали оборотите на компаниите, каза още Кирил Ризов и допълни, че браншът отново ще поиска подкрепа от държавата.

„Ние сме пряко свързани със заведенията за обществено хранене, театри. Таман започнахме да качваме оборотите до повече от 50% и какво се получи – отново локдаун и отново падаме на 20 процента. Така че наесен отново ще поискаме алтернативния данък за 2022 г. да бъде сведен до законовия минимум от 300 лв.“.

Прегледана: 37738

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки