Такситата в София вдигат първоначалната си такса

0

- Advertisement -

В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална такса. Това стана след промените в Наредба 34. С тях беше променен начинът на определяне на първоначалната такса, като тя вече ще бъде от двоен до троен размер от минималната тарифа за километър пробег.

В столицата все още повечето компании работят с минимална дневна тарифа от 77 стотинки на километър и нощната от 88 ст. Но вече се срещат и такива, които са определили двойно по-скъпа първоначална такса, уточни Кирил Ризов от Съюз „Такси“.

Той допълни, че в града повечето фирми ще заработят с новите тарифи от следващия месец.

„Специално за София болшинството от такситата започват масово да сменят старата с новата първоначална такса около 29 март, макар че всяка таксиметрова фирма има право отделно това да го направи. Например, в моята компания отделни са сменили това нещо“.

Поредният локдаун ще намали оборотите на компаниите, каза още Кирил Ризов и допълни, че браншът отново ще поиска подкрепа от държавата.

„Ние сме пряко свързани със заведенията за обществено хранене, театри. Таман започнахме да качваме оборотите до повече от 50% и какво се получи – отново локдаун и отново падаме на 20 процента. Така че наесен отново ще поискаме алтернативния данък за 2022 г. да бъде сведен до законовия минимум от 300 лв.“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки