Ще има ново затваряне след изборите

0

- Advertisement -

Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи на заразените за 10 дни, но пък ще можем да облекчим натоварването на болниците. Това коментира пред БНР доц. Спас Спасков, бивш директор на „Пирогов“.

„Това ще доведе до намаляване на броя на заразените и по–тежко боледуващите, а за пандемията като цяло ние я разтягаме – тя ще бъде по-дълго време налична“, поясни проф. Спасков.

„Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може държавата да се затвори по време на избори.

Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10 дневното затваряне. Но при въвеждането на общи мерки за цялата страна няма ефективност, трябва да се затваря локално“, каза още проф. Спасков. По думите му не винаги лабораторните данни от PCR- тестовете са сигурни, трябва да се дава превес на клиничната картина на пациента. „Затова пациенти със симптоми на Covid-19 трябва да бъдат хоспитализирани и лекувани, независимо от резултата, ако симптоматика е за болестта“, каза още проф. Спасков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки