Кое е момичето, спасило пътници от катастрофиралия автобус на пътя София-Варна

0

- Advertisement -

Ден след тежката катастрофа между автобус и тир край Велико Търново, младо момиче се превърна в герой. 20-годишната Билгюл Харунова помага на останалите пътници като разбива стъклото и извежда други две ранени жени.

Момичето е успяло да заснеме и кадри от вътрешността на автобуса, секунди след трагедията.

20-годишната Билгюл Харунова е студентка по медицина. Момичето учи за акушерка.

Харунова е трябвало да бъде на мястото в автобуса, на което е стоял починалият при челния удар пътник. Виждайки, че мъжът е заел мястото, й тя сяда на друга, задна седалка и това я спасява. „Засега съм добре. Благодаря на Господ. Било ми е писано да седна някъде назад”, казва тя.

„Качих се от Велико Търново. Щях да се прибера до Омуртаг, защото имаме малко проблеми с мама. Бях си отпуснала седалката. Както слушах музика и изведнъж изхвръкнах. Паднах на стълбите на задната врата, ударих си главата, нещо падна върху крака ми”, разказва още момичето.

След челния удар Билгюл започва да действа, както са я учили в Медицинския факултет. Документирала е, как изглежда автобусът отвътре на кратко видео.

„Счупих стъклото, защото вътре миришеше на гориво. Излязох и след това пак влязох в автобуса. Помогнах на две момичета да излязат”, допълва тя.

„Мисля да продължа да работя занапред в Спешно отделение, за да помагам повече на хората. Не се чувствам като герой”, споделя Билгюл Харунова.

Прегледана: 35312

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки