Кое е момичето, спасило пътници от катастрофиралия автобус на пътя София-Варна

0

- Advertisement -

Ден след тежката катастрофа между автобус и тир край Велико Търново, младо момиче се превърна в герой. 20-годишната Билгюл Харунова помага на останалите пътници като разбива стъклото и извежда други две ранени жени.

Момичето е успяло да заснеме и кадри от вътрешността на автобуса, секунди след трагедията.

20-годишната Билгюл Харунова е студентка по медицина. Момичето учи за акушерка.

Харунова е трябвало да бъде на мястото в автобуса, на което е стоял починалият при челния удар пътник. Виждайки, че мъжът е заел мястото, й тя сяда на друга, задна седалка и това я спасява. „Засега съм добре. Благодаря на Господ. Било ми е писано да седна някъде назад”, казва тя.

„Качих се от Велико Търново. Щях да се прибера до Омуртаг, защото имаме малко проблеми с мама. Бях си отпуснала седалката. Както слушах музика и изведнъж изхвръкнах. Паднах на стълбите на задната врата, ударих си главата, нещо падна върху крака ми”, разказва още момичето.

След челния удар Билгюл започва да действа, както са я учили в Медицинския факултет. Документирала е, как изглежда автобусът отвътре на кратко видео.

„Счупих стъклото, защото вътре миришеше на гориво. Излязох и след това пак влязох в автобуса. Помогнах на две момичета да излязат”, допълва тя.

„Мисля да продължа да работя занапред в Спешно отделение, за да помагам повече на хората. Не се чувствам като герой”, споделя Билгюл Харунова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки