КЕВР обсъди предложението за поскъпване на природния газ с 13%

0

- Advertisement -

Енергийният регулатор обсъди предложението природният газ да поскъпне с 13 на сто. В разчетите са взети предвид пазарните цени на синьото гориво към сегашен момент, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

„Цените на алтернативите на природния газ горива бележат значително повишение, сравнително 28 процента за второто тримесечие на 2021 г. спрямо първото тримесечие. През зимният сезон, когато потреблението в страната е в пъти по високо, „Булгаргаз“ успя да предложи цени, които са значително по ниски от цените на европейските газови пазари и тези в региона“, каза той.

„Това ценово предимство е изчислено през доставените количества е в приблизителен размер на 95 милиона лева, което представлява пряка подкрепа за българския потребител и в полза за българската индустрия“, добави директорът на „Булгаргаз“.

Окончателното решение колко ще струва газът ще бъде взето на 1 април, така че да бъдат отчетени и промените в цените на синьото гориво за последните десет дни на сегашния месец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки