МВР ще съдейства на гражданите с невалидни документи, да упражнят правото си на вот

0

- Advertisement -

Министерството на вътрешните работи ще съдейства на гражданите, които не притежават или са изгубили своите валидни документи за самоличност, за да могат да гласуват на парламентарните избори. За целта е създадена специална организация.

В седмицата преди 4 април, когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

От вътрешното министерство допълват, че в зависимост от конкретната ситуация на хората, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 2 април – по искане на хората може да бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издаден такъв документ, е необходимо гражданите да подадат искане в полицейските управления в дните от 30 март до 3 април 2021 г. от 8:30 до 17:00 часа или на 4 април от 8:30 до 19:00 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за гласуване, се издават само след приемане на заявления за издаване на лична карта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки