Гей парад насред пандемията в Бургас

0

- Advertisement -

С подкрепата на местните общности и правозащитни организации тази година ще се състои първият Бургас Прайд. Събитието ще се проведе на 15 май на площад Тройката, два дни преди Международния ден за борба с хомофобията, под мотото „Любовта е по-силна от омразата“.

Шествието се организира в подкрепа на равноправието на ЛГБТ хората (лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендъри), които често стават жертви на дискриминация и тормоз, оповестиха организаторите на шествието.

Според тях целта на събитието е „да се противопоставим на езика на омразата в обществото, агресията и тормоза в училищата и на обществените местата и да се борим за равни права, толерантност и свобода”.

Организаторите на Бургас Прайд 2021 търсят доброволци, които да помогнат за организацията на шествието. Има нужда от подкрепления за следене за реда преди и по време на шествието, заснемане на фото и видеоматериали, координация по време на шествието и концерта, както и след приключването му, отговорности към пропускателния режим.

Припомняме, че миналогодишното прайд шествие в София пропадна заради ограничителните мерки във връзка с пандемията от коронавирус.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки