Бомба: Здравният министър станал доцент и професор за една година?

0

- Advertisement -

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е станал доцент и професор за една година. Твърдението дойде тази сутрин от бившата депутатка от БСП Татяна Дончева и настоящ кандидат за състава на 45-я парламент от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

По думите на Дончева това е пример за „изключителна управленска „сръчност“, но едва ли за медицинска експертиза. „А сега има криза в здравеопазването и това проличава“. 

„Калинки има навсякъде и надали тази криза би била по-малка в енергетиката, където счетоводителката Теменужка (Петкова – б.р.) вече 4 години управляват. Както и нещата в екологията не може да са наред, когато там кадър на хореографския институт управлява. По същия начин са и нещата в правосъдието. Има сериозна необходимост от прочистване на държавния апарат от гербаджии“, коментира тя. 

Справка на Lupa.bg в Регистъра за академични длъжности и дисертации разкрива, че проф. Костадин Ангелов е придобил докторската си степен на 24 септември 2014 г. с тема на труда си: „Оптимизиране на оперативния подход и лимфната дисекция при болни с рак на стомаха“. 

На 12 януари 2015 г. той е титулован като доцент. Председател на научното жури е проф. д-р Георги Тодоров Тодоров, а членове са били акад. Проф. д-р Дамян Николов Дамянов, дмн; Проф. д-р Виолета Димитрова Маринова, дмн; Проф. д-р Александър Петров Червеняков, дмн ; Проф. д-р Никола Николов Владов, дмн; Проф. д-р Красимир Димитров Иванов, дмн; Проф. д-р Росен Евгениев Маджов, дмн. 

Професурата на Ангелов идва едва миналата година. На 26 февруари 2020 г. той става професор с 632 точки както сбор от дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен „доктор“, хабилитационен труд – научни публикации (не по-малко от 10) в издания, които са реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация, публикации и доклади, публикувани в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация, цитирания или рецензии в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация или в монографии и колективни томове и обучение на стажанти, специализанти и докторанти. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки