Дебелашка далавера: Подсъдимият кмет в Доспат Елин Радев пръсна 1 милион европейски пари за път до вилата си Видео и снимки

0

- Advertisement -

Подсъдимият кмет на ГЕРБ в Доспат Елин Радев е дал точно 915 000 лева за изграждането на път до…своята вила на брега на едноименния язовир. Това показа нагледно Александър Димитров с видео, заснето лично от него край яз. „Доспат”, което Narod.bg ще предостави като доказателство на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Баце лично навести Елин Радев (вдясно), за да види как вървят далаверите в Доспат

Парите са профукани за прокарването на трасе, осеяно с около 300 супер модерни фотоволтаични лампи, които да осветят маршрута на мастития кмет.

Очевадното отклоняване на средства в особено големи размери, за което според Наказателния кодекс се полага ефективна присъда, дори е указано с табелка, на която е казано, че европарите са отпуснати за „развитие на рибарските области в България”.

Вместо за това, обаче, милионът е потънал за кефа на Елин Радев.

Зад евротабелката пък се вижда и палатът на гербераста, цъфнал досами брега на язовир „Доспат”.

Александър Димитров показа, как наглият градоначалник на хунтата ГЕРБ е нацвъкал скъпарските лампи със слънчеви батерии през 8 метра, които продължават дори след вилата му. Малко преди включването на новото шосе в главния път те изчезват, за да не привличат ненужно внимание.

Ето я и вилата на гербераста на брега на яз. „Доспат“

„Който иска, да дойде да види какво е тук – каква е вилата на кмета. Аз такива соларни лампи не съм виждал в София, тук са през 8 метра”, чуди се очевидецът на кражбата.

Александър попитал местен човек тия модерни и скъпи лампи заради рибарите ли са сложени, а човекът се изумил: „Какви рибари? Кметът си направи вила”.

Служител на бензиностанция и един кравар от Доспат пък разказали, че в града всички гласуват под страх за ГЕРБ, защото в противен случай щели да останат без работа.

Проблемът е, че всичко в Доспат било под контрола на ненаситния Елин Радев – бензиностанции, дърводобив, транспорт.

Съвсем неслучайно случайницата Даниела Дариткова се е кандидатирала именно оттук – от всички 14 000 гласоподаватели над 10 200 са дотам изплашени, че под строй пуска бюлетина за ГЕРБ.

Затова и Дариткова се кандидатирала от Доспат, защото изборът й в пореден парламент е сигурен – ако оглави листата в Якоруда или Белица, няма да помирише депутатската банка.

„Не можем да ги понасяме, но всички гласуваме за тях, иначе ще останем без работа, не смеем за други”, признали доспатчани.

В края на декември 2020 г. Баце лично посети Доспат, за да нагледа докъде са кражбите под личното наблюдение на Елин Радев. Тогава кметът призна, че само за този мандат Министерският съвет е дал на общината 13 млн. лева за инфраструктурни проекти, които вече видяхме как са направени и кого обслужват.

Краят на корупционата редица от соларни лампи

Такава очебийна кражба на европейски пари е възможна, защото ГЕРБ има пълна хегемония в Доспат. На последните местни избори кандидатът на шайката Елин Радев бе избран на първи тур 86.78% подкрепа от гласувалите. Освен това общинският съвет е единствено от съветници от мафията ГЕРБ, общо 13, с едно изключение.

ВИДЕОТО ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки