Затворник съди държавата за 50 бона, хапали го мухи…

0

- Advertisement -

Поредният затворник заведе иск до съда срещу държавата за лошите условия зад решетките. Мъжът е лежал 7 пъти в Пловдивския затвор. Той е поискал близо 50 хиляди лева обезщетение, тъй като се чувствал унижен, засрамен и безпомощен, съобщава trafficnews.bg.

Лишеният от свобода за първи път прекрачва прага на затвора през 1993 година. От тогава той е изтърпял 7 години зад решетките през различни периоди от време. Последната си присъда излежава и към този момент.

Мъжът е сезирал Административния съд в Пловдив заради лошите условия за живот в зандана. В жалбата е посочил, че има задух и кашлица, тъй като в килиите няма достатъчно място. На човек нямало 4 квадратни метра лично пространство. Освен това не можел да се усамоти в тоалетната, тъй като не била шумоизолирана. Оплакванията не спират до тук. Затворникът е изразил претенция и за неработещи казанчета, липсвали прегради, липсвали чешми и умивалници. По отношение на храната, то същата била с лошо качество и не съдържала достатъчно калории, а водата не ставала за пиене.

Мъжът се е жалвал още, че през зимата килиите в затвора в Пловдив са много студени, а през лятото топли. Спал­ното бельо се е сменяло много рядко, а килиите били пълни с инсектициди.

Положението, по думите му, не било по-различно и в Пазарджишкия затвор, както и в ареста в Пловдив, където прекарал общо повече от година. Отново там липсвала жилищна площ и достатъчно светлина в килиите, които пък били пълни с хлебарки и дървеници. Имало и мухъл. Санитарният възел бил в лошо състояние, като липсвала и вентилация.

В следствения арест пък нямало осветление и хигиената била нулева. Отново нямал лично пространство и бил нахапан от мухи и бълхи. Засегната била и темата за тоалетната – такава липсвала в килията

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки