МВнР предупреждава: Германия изисква PCR и за транзитно преминаване

0

- Advertisement -

Въведеното от 30 март 2021 г. в Германия изискване за представяне на отрицателен PCR тест при пристигане в Германия важи и за пътниците, осъществяващи транзитни полети през летища на територията на страната, съобщиха от Министерството на външните работи.

Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия, следва да представят негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа.

Федерална провинция Берлин въвежда допълнителни ограничителни мерки

Считано от 02 април 2021 г. (Разпети петък) федерална провинция Берлин въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19. Ограничава се напускането на домовете между 21.00 и 05.00 ч. В този времеви интервал гражданите могат да бъдат навън сами или с не-повече от едно друго лице. За останалата част на денонощието остава в сила въведеното по-рано тази седмица ограничение за събиране на не-повече от 5 лица на едно място.

От 06 април 2021 г. (вторник) влиза в сила ограничение на събиранията, според което всеки гражданин може да се среща с не повече от един представител на различно домакинство. От същата дата не се разрешават срещите на представители на различни домакинства за времето между 21.00 и 05.00 ч. Изключение се предвижда само за лицата с фактическо съжителство и за болногледачи и социални работници.

Остава в сила изискването за носене на маска на открито в случаите, когато не може да се гарантира дистанция от 1,5 метра. В столицата на Германия има 15 улици и 16 площада, на които носенето на предпазни маски е задължително.

В затворени пространства е задължително носенето на медицински маски тип FFP2, OP или KN95. В градския транспорт и в магазините е задължително носенето на маски тип FFP2.

От 08 април 2021 г. се ограничават посещенията в детските градини.

Берлин е третата федерална провинция, която въвежда вечерен час. Припомняме, че ограничения за напускане на домовете вече бяха въведени и в Бранденбург и в Хамбург.

Валидните правила и ограничения могат да бъдат намерени на страницата на Федералното правителство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки