Българите в Испания ще гласуват въпреки ограничителните мерки

0

- Advertisement -

Българите в чужбина също се готвят да гласуват. Засилен интерес към вота има в Испания. Близо 8000 сънародници са подали заявления за гласуване. Те имат право да посетят разкритите секционни комисии и да упражнят правото си на глас.

В град Марбея за първи път се разкрива избирателна секция. В случай, че не са подали заявление за гласуване извън страната, българските граждани в деня на изборите могат да направят това в удобно за тях място и изборна секция, като попълнят декларация от СИК по образец.

Те ще гласуват с паспорт или лична карта, дори и техният срок на валидност да е изтекъл след 13 март 2020 година.

Заради Великденските празници е забранено движението между отделните области без уважителна причина, но е позволено да се пътува, за да се упражни правото на вот. Аз разговарях с наши сънародници тук, за които водеща при решението ще е ковид-обстановката.

В Испания ресторанти, кафенета, фитнеси и молове работят на 50% процента от капацитета си, като работното им време е до 23 часа.

От този уикенд предпазните маски вече са задължителни и за хората на плажа и в парка, като изключение могат да бъдат направени единствено за спортуващите на открито.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки