„Пеперуди, пеперуди“ на Николай Априлов като протест срещу егоизма – на сцената на Нов театър НДК

1

- Advertisement -

Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на Алдо, който с перото на отличен драматург, увлекателно и убедително ни приобщава към съдбата на една жена, живееща сама със своята камериерка и един случаен посетител.

Еда (Кристина Белчева) е забравена от всички дама, с минал бляскав живот, който вече е само неспирен поток от спомени, разказван на Фока(Елена Атанасова). В пиесата, която е протест срещу егоизма, безотговорността на родителите и ретроградността, се появява случайният посетител Елио(Ивайло Захариев), който става идеален нов слушател на историите от миналото на Еда. Но нещата не спират дотук, защото няма нищо случайно в тяхната среща. Режисьорът Ники Априлов отваря завесата на тайният живот на двамата главни герои – спомените им като че ли се разминават някъде или се сливан в един!

НА 14 АПРИЛ 2021 , НОВ ТЕАТЪР – НДК, 19.30 ЧАСА
Елате и разберете повече в Нов Театър НДК. ОЧАКВАМЕ ВИ!

ЕДА – Кристина Белчева
ЕЛИО – Ивайло Захариев
ФОКА – прислужница – Елена Атанасова
Режисьор – Николай Априлов
Художник – Валентин Топенчаров
Снимки – Виктор Викторов


Фабулата се разгръща в много посоки и минава през различни емоционални гами. В България пиесата е поставена през 80-те години на ХХ век в Театър 199, Режисьор е засл.артистка Лена Ченчева,тогава и директор на театъра. Автор е на емблематичната песен „Хей, поле широко” В ролите: народната артистка Таня Масалитинова, Михаил Петров и Кина Мутафова.

1 Коментар
  1. Попов казва

    Бях на премиерата! Хваща те за гърлото!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки