„Пеперуди, пеперуди“ на Николай Априлов като протест срещу егоизма – на сцената на Нов театър НДК

0

- Advertisement -

Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на Алдо, който с перото на отличен драматург, увлекателно и убедително ни приобщава към съдбата на една жена, живееща сама със своята камериерка и един случаен посетител.

Еда (Кристина Белчева) е забравена от всички дама, с минал бляскав живот, който вече е само неспирен поток от спомени, разказван на Фока(Елена Атанасова). В пиесата, която е протест срещу егоизма, безотговорността на родителите и ретроградността, се появява случайният посетител Елио(Ивайло Захариев), който става идеален нов слушател на историите от миналото на Еда. Но нещата не спират дотук, защото няма нищо случайно в тяхната среща. Режисьорът Ники Априлов отваря завесата на тайният живот на двамата главни герои – спомените им като че ли се разминават някъде или се сливан в един!

НА 14 АПРИЛ 2021 , НОВ ТЕАТЪР – НДК, 19.30 ЧАСА
Елате и разберете повече в Нов Театър НДК. ОЧАКВАМЕ ВИ!

ЕДА – Кристина Белчева
ЕЛИО – Ивайло Захариев
ФОКА – прислужница – Елена Атанасова
Режисьор – Николай Априлов
Художник – Валентин Топенчаров
Снимки – Виктор Викторов


Фабулата се разгръща в много посоки и минава през различни емоционални гами. В България пиесата е поставена през 80-те години на ХХ век в Театър 199, Режисьор е засл.артистка Лена Ченчева,тогава и директор на театъра. Автор е на емблематичната песен „Хей, поле широко” В ролите: народната артистка Таня Масалитинова, Михаил Петров и Кина Мутафова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки