Глад за кадри по морето: Пет пъти по-малко е наетият персонал

0

- Advertisement -

Сериозен глад за кадри се наблюдава по морето. Спрямо година по-рано наетият персонал е пет пъти по-малко. Това заяви хотелиерът Венелин Ташев в ефира на БНР. 

„Така и не успяхме да ги назначим заради пандемията миналата година. На някои им свършиха договорите за борсите и хората останаха без никакви пари. Когато ги потърсихме в края на юни и началото на юли, те вече бяха по чужбина. По този начин си изгонихме кадрите и в момента не знаем с кого ще работим.“, подчерта той, като допълни, че ще стартират набиране на персонал от Молдова и Украйна, служители могат да пристигнат и от Египет. 

Според него наемането на кадри за различните позиции ще бъде изключително трудно. В ключов фактор за това се превръща и невъзможността за вдигане на заплатите заради нестабилната ситуация и неяснотите около почивките на туристите. Той бе категоричен, че новото правителство трябва спешно да реши въпроса с визите за руснаци, турци и араби, а също и какви ще бъдат начините за влизане в страната. Хотелиери обобщават, че ако се предприемат адекватни мерки, то туристически сезон може да има през юли или август. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки