Официално: БСП подкрепи Румен Радев за втори мандат

0

- Advertisement -

БСП подкрепя президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Това реши Националният съвет на партията със 122 гласа „За“, потвърждавайки информацията на Lupa.bg от преди малко.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд.

„Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова“, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума.

Той предупредил „Позитано“, че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото „президентската двойка е наша“ и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като „неадекватно“ отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. – победата на президентските избори, информира „24 часа“.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки