„Княжево“ на бунт против модернизацията на жп участъка София- Перник- Радомир

0

- Advertisement -

С автошествие граждани от столичния квартал „Княжево“ ще протестират срещу плановете за модернизация на железопътния участък „София- Перник- Радомир“.

В 16 часа те ще тръгнат от Владая, за да стигнат до Княжево. Очаква се участието на над 100 автомобила. 

Проектът за модернизация е частично финансиран със средства от Евросъюза и включва сложна реконструкция на вече съществуващи железопътни трасета, както и изграждането на нови през кварталите „Княжево“, „Горна баня“, „Овча купел“, „Факултета“ и „Гевгелийски“.

Подобен тип ремонтна дейност е нецелесъобразна, тъй като съществуват алтернативни железопътни трасета, смята Александър Иванов, който е един от инициаторите на протеста.

„За нас този проект е абсолютно безумен проект, тъй като тези непредвидими натоварвания от товарни влакове и пътнически влакове със скорости, които се предвиждат по проект – от 120 км за товарните, от 160 до 200 км за пътническите да преминават през урбанизирана територия, пет района, осем квартала на град София задължително да се включат в това трасе, идвайки от тези посоки и връщайки се обратно към тях, задължително трябва да преминават и през Централна гара, защо е нужно всичко това“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки