ДЕБЕЛООЧИЕ: Депутатите няма да си намаляват заплатите

0

- Advertisement -

Близо час депутатите обсъждаха какво да бъде включено в дневния ред за работа на парламента през тази седмица.

В първата сряда от месеца парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват, без да се гласуват. В същото време бяха направени и предложения от депутати за дневния ред, което забави приемането на програмата.

    Сред предложенията беше и това на Живко Табаков от „Изправи се! Мутри вън!“ за намаляване на основното месечно възнаграждение на депутатите.

При гласуването в залата нямаше необходимия кворум. Йордан Цонев от ДПС посочи, че не може това Народно събрание да решава какво ще се случва в следващото. Предложението не беше прието.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че парламентът приключва работа, ако не тази седмица, най-вероятно другата. „Не знам какво правим, много е нелепо, предлагат се съдебна реформа, социална реформа, при положение, че всички знаем, че ние няма да заседаваме утре. Ние тук сме в предизборна кампания, очевидно и превръщаме парламента в посмешище“, добави той.

В дневния ред на Народното събрание е предложението на „Има такъв народ“ за намаляване на партийната субсидия до един лев за действително получен глас.

Депутатите ще решат и дали да възложат на Министерския съвет да одобри руската ваксина срещу COVID-19 – Спутник V.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки