На изпроводяк: Бойко в болничен до 18-и май, министрите му в отпуск

0

- Advertisement -

„Премиерът в оставка Бойко Борисов е в болничен до 18 май, а останалите министри от кабинета са в отпуск. Това е и причината те да не се явят в пленарна зала“, уведоми депутатите председателят на Народното събрание Ива Митева.

Тя поясни, че изключение са Десислава Танева и Екатерина Захариева, които са отложили това в 7-дневния срок, който е по правилник.

Думите й идват, след като по-рано днес народните представители задължиха с гласуване министрите и премиерът в оставка да се явят в пленарна зала, за да се проведе парламентарен контрол. Предложението дойде от Георги Свиленски, а то получи подкрепата на 123-ма депутати, 22-ма бяха „против“, а 17 се въздържаха.

„Всеки петък има парламентарен контрол и министрите заедно с министър-председателя, който вече не е в карантина, вече не е с патерица и дава изявления откъде ли не. Може да дойде, да седне тук и да отговаря на въпросите на народните представители, отправени към него, вицепремиерите и министрите“, посочи Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

От своя страна председателят Ива Митева увери, че кабинетът в оставка ще бъде информиран за решението на депутатите още днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки