Разследван от ФБРгербаджия се гласи за районен кмет в София

0

- Advertisement -

Разследван от ФБР за финансови измами в САЩ гербаджия се гласи да стане районен кмет в София.

Източник на Lupa.bg от община „Слатина” алармира, че зам.-кметът инж. Тошко Николов напира да седне в стола на сегашния управник на района Георги Илиев, когото пък „Демократична България” смята да издигне за кмет на София.

    Проблемът е, че преди години инж. Тошко Николов имал големи ядове в САЩ, където живеел със семейството си. Според информатора на Lupa.bg настоящият зам.-кмет трети мандат от ГЕРБ е спипан да върти финансови измами с автомобили. Далаверата попаднала в полезрението на Федералното бюро за разследване (ФБР), затова само за броени дни Тошко успял да продаде къщата си и да избяга от Щатите обратно в България заедно с жена си.

„Това може да се провери – като журналисти изпратете запитване до посолството на САЩ дали Тошко Величков Николов с ЕГН 650818**** е имал проблеми с правораздавателните власти в Съединените американски щати. Истината не може да се скрие”, категоричен е източникът на Lupa.bg.

Източникът ни твърди, че инженерът имал кримидосие и у нас, но срещу камара пари то било унищожено, за да може да се кандидатира за зам.-кметския пост от партия ГЕРБ. Всеки с досие, който повече от 7 години е чист пред закона, може да поиска то да бъде заличено. Молбата се разглежда от специална комисия.

Тошко реже лента с Цецка Цачева и скандалния бивш шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов

    В случая Николов успял да прикрие уличаващия документ преди да е изпълнен законоустановеният срок, за да успее да се намести в управата на община „Слатина”. Това, естествено, се случва срещу размяна на финикийски знаци.

В САЩ, обаче, следите остават и до днес, затова Тошко Николов не пътува отвъд Океана, макар че синът му и неговата съпруга живеят там, след като се запознали на студентска бригада.

    Гербаджията дори не подава документи за US виза, защото ще получи черен печат и може го заключат. Като превантивна мярка управникът пътува само в държави, които нямат договорки със САЩ за обмяна на разследвани. Затова, например, летните отпуски почива в Турция, категоричен е информаторът на Lupa.bg.

В Америка съпругата на гербаджията работела като болногледачка в хоспис, в който също лъснали злоупотреби.

Смята се, че именно от зам.-кмета Тошко Николов идват и атаките срещу Георги Илиев, когото от години иска да измести на върха в общината.

Преди години Тошко беше изгонен от тогавашния кмет на „Слатина” Антоанета Апостолова, която го спипала в корупционни схеми. „Връчи му заповедта за дисциплинарно уволнение на стълбите с поемни лица и го изгони от общината”, спомня си информаторът на Lupa.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки