Батак и в спортното министерство! Проверка установила минуси във ведомството

0

- Advertisement -

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов обеща професионализъм и прозрачност по време на управлението на екипа му, който беше представен днес в Музея на спорта. За заместник-министри са назначени Росен Барчовски и Валентин Гичев, а главен секретар е Александър Георгиев. 

Преди представянето на екипа той имаше среща с представители на спортните федерации, с които той ще има персонални срещи за решаването на текущите проблеми. Повечето от тях са свързани с предстоящите състезания и с олимпийските игри, както и с финансирането на тяхната дейност.

„Изискани са отчети от всички отдели и дружества и от понеделник натам на базата на тези отчети ще бъдат направени проверки за тяхната работа. Бегло поглеждайки отчета на тотото, ми направи впечатление, че там има минус. Не съм специалист и финансист, но видях там един минус и няма плюс.“

Ще има ли реваншизъм. „До момента нито един човек не  е уволнен… Има хора в отпуски, проверили сме, примерно има хора, които от една година са в отпуски. Който просто се води на работа, не е нужно да заема бройката. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен.“ И допълни: „Политическият кабинет си заминава заедно с министъра, това е ясно.“

Кузманов обеща осветляване на всички обществени поръчки, включително за спортните бази в страната. По повод на инвеститорския интерес към столичния комплекс „Червено знаме“ беше категоричен: Там нещата са стигнали до под кривата круша. Същото беше мнението му и за интереса към реконструкцията на стадион Българска армия: „Нещата са в задънена улица“.

По повод на отношенията на спортното министерство с Българския футболен съюз, които бяха замразени от предшественика му Красен Кралев до напускането на Боби Михайлов – междувременно завърнал си, той поясни, че няма нищо против да работи с който и да било във футболния съюз, включително с Михайлов и уточни: „Те трябва сами да решат своите проблеми.“

Новият министър предупреди, че няма да носи отговорност за представянето на българските спортисти на олимпийските игри, защото то е въпрос на четиригодишна подготовка, но им обеща съдействие и подкрепа през следващите 2 месеца.

И призна, че смята за кандидатства за президентския пост в Европейската  федерация по модерен петобой на конгреса през лятото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки