Минеков: Срамно време за културата, заварих 15-годишен батак

0

- Advertisement -

„Общо взето това управление е срамен период за националната култура. Тъжно е, срамно е. Имахме хора с нисък интелект в това управление. Това започна с освободител, човек от народа и се превърна във фарс. Копирано бе поведението му.“ Така обобщи първите си 10 дни в културното министерство служебният министър проф. Велислав Минеков. Той заяви, че се е сблъскал с 15-годишни нерешени проблеми. Срещал се ежедневно с тежко пострадали в сектора хора. Минеков с тъга заяви, че явно до този момент тези разговори не са били възможни.

„Запознат съм с тези проблеми отдавна. Влизал съм в парламента с надежда нещо да се случи. Изля се със страшна сила всичко, което знам. Ще се опитам да събудя добрите намерения и вече започваме.“

По думите му има няколко основни грешки в миналото. Една от тях е свързана с несъвършените закони. Кабинетът на Минеков ще започне инициатива за промяна на нормативната база. Надеждата е, че следващ парламент ще приеме нещата сериозно.

„Надявам се, че когато има парламент, ще ги представим, за да се случи това, за което сме мечтали, за да унищожим корупцията“, посочи пред bTV проф. Минеков.

Данни за тежки нарушения в културното ведомство има. Материалите се събирали сами, Минеков не ги търсил. Имал достатъчно факти, които ще бъдат изнесени скоро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки