Шефът на Трето районно в Пловдив с белезници в съда

0

- Advertisement -

Началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев, неговият подчинен Атанас Качаков и още двама цивилни мъже бяха докарани в окръжния съд под тепетата. Прокуратурата иска и за четиримата постоянна мярка „задържане под стража“. 

Шефът на районното Самуил Хаджиев е обвинен за това, че заедно с Качаков на 5 април т.г. в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление – на 31 март т.г. е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районната прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на Трето РУ. Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков, както двамата цивилни, които бяха доведени в съда.

 Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен, като са проявили особена жестокост. Според разследването похищението е свързано с дрога. Единият от цивилните е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.
Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и С.И., е това за отвличане – от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки