Тримата, ограбили половин милион от сестрата на Цар Киро отиват в пандиза

0

- Advertisement -

Върховният касационен съд потвърди присъдите на тримата, които през май 2017г. ограбиха сестрата на покойния вече Кирил Рашков – Цар Киро, Марийка Илиева. От дома й в село Йоаким Груево Марин Петров, Александър Кочев и Йордан Станчев отмъкнали златни накити и пари за половин милион лева.

Подсъдимият Марин Петров е осъден на 12 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че през 2017 г. в условията на опасен рецидив, заедно с Александър Кочев и Йордан Станчев, е ограбил златни накити и пари на обща стойност 442 932 лв. от Марийка Илиева.  Той трябва да изтърпи отделно и присъда от  1 година и 10 месеца затвор по предходно осъждане, за което  е бил освободен условно предсрочно.Александър пък ще лежи 9 години, а Йордан – седем. Четвъртият подсъдим е оправдан. Първите трима подсъдими  са осъдени солидарно да заплатят на гражданския ищец М. И. сума в размер 441 741 лв. за претърпени имуществени вреди, както и  5 000 лева за  неимуществени вреди.

Цар-Кировата сестра бе нападната в къщата си в селото през нощта на 27 срещу 28 май 2017г. Към 23,30 часа трима от подсъдимите прескочили оградата и нахлули в къщата, където първо пребили 46-годишния й племенник, вързали го със свински опашки и въже, сложили му и тиксо на устата. Удряли бабата с юмруци и с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената им казала само, че има 300 лева в чантичка си, но те продължили да тарашат. Намерили няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити със златни накити, скрити в помещение под стълбищата. В кутиите имало много златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения – всичко на обща стойност 457 352 лева. Докато тримата вършеели из къщата, Йордан ги чакал отвън в автомобил. Той предварително бил събрал информация за навиците на хората в къщата, тъй като бил далечен роднина на баба Марийка.  

Жертвата не е успяла да види лицата на обирджиите и защото, след като я пребили, й вързали очите и ръцете. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки