Цветан Цветанов: Политиците загърбиха важното, в момента се препоръчва да има скандали

0

- Advertisement -

В Републиканци за България залагаме на сериозни хора, които имат идеята и са част от една кауза за реална промяна. Отчитаме факта, че в предходните избори за 45-ти парламент сроковете за учредяване на партията бяха много кратки. Предоверихме се на много хора, които смятахме, че ще бъдат част от тази промяна, но се оказа, че нямаха необходимия потенциал за изграждането на един апарат от хора, съидейници, както и структури, които да бъдат проактивни за привличането на наши потенциални членове и симпатизанти. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов по време на посещението си във Варна.

„Не ни стигна времето да представим секторните политики. Не успяхме да направим разпознаваеми новите лица, които влизат в политиката. Защото ако говорим в национален план, не мога да подмина Горан Благоев, един достоен журналист, един Христо Казанджиев, който е енергиен експерт, Стефан Дойкин – финансист, който е работил в Световната банка и в Европейската комисия и други отговорни хора“, заяви Цветанов.

„Сега целта ни е да надградим структурите ни и да отстраним грешките и слабостите, които сме допускали преди това.

Акцентираме върху това да представим национален проект, който да бъде отговорен, но същевременно да имаме дългосрочната визия за участие в политиката“, подчерта председателят на партията. 

„Много са тези, които в момента препоръчват да има скандали, защото хората обичат скандалите. Искат да има някаква емоция. Политиците загърбиха важното, което трябва да правят, когато бъдат избрани. Те трябва да говорят така, че не да разделят обществото и нацията, а да търсят пресечни точки, за да обединим усилията си за политики, които имат възможност да помогнат на хората и на бизнеса“, изтъкна той. 

По думите му всеки говореше за актуализация за пенсиите, но никой не говореше за това, че трябва да се направи актуализация на бюджета. 

„Трябва да се намали тази репресия, която има понякога от административната структура на държавата върху бизнеса. 

Надявам се, че в момента изборите ще бъдат по-честни от предишните. С въвеждането на машинното гласуване ще бъде ограничена възможността за купуването на корпоративния вот, въпреки че машинното гласуване не се прилага никъде в ЕС“, припомни той. 

„В политиката трябва да уважаваме чуждото мнение, но не и да чертаем такива червени линии, че да не можем да си говорим в българския парламент. Българският парламент е мястото, където суверенът изпраща своите представители, преминали над 4% бариера. Там е мястото, където политиците, дали се харесват или не, трябва да намерят общия език по секторните политики. Трябва да има реален парламентарен контрол, за да се избегнат интерпретации и чуване само на едната страна. Институционалното уважение, координацията и разделението на властите са съществен елемент от демократичното общество и правовия ред“, каза още Цветан Цветанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки