НАП проверява над 13 700 фирми заради „нелогично високи касови наличности“

0

- Advertisement -

Над 13 700 дружества са обект на проверка от Националната агенция за приходите (НАП) заради „нелогично високи касови наличности“. Това става ясно от публикация на сайта на агенцията. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева.

Данъчни инспектори вече работят на място в над 2000 от компаниите, като парите в касите им се преброяват, описват и сравняват с посочените суми в подадените отчети.

Наред с контролната кампания в обектите общо 11 588 рискови дружества ще получат електронни писма или обаждане от агенцията. По този начин данъчните насърчават фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си запаси и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Някои от проверяваните фирми вече са подали годишните си финансови отчети за 2020 г., макар че срокът за това изтича в края на юни.

Посочените в тях касови наличности продължават да бъдат нелогично високи, категорични са от приходната агенция.

Още с встъпването си в длъжност служебният министър на финансите Асен Василев постави специален фокус върху големите кешови наличности, а в участието си в предаването „Неделя 150“ изрази съмнение, че именно това могат да бъдат средствата, с които се осъществява купения вот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки