Мангъров ли би шута на Р. Петков или Петков го натири?

0

- Advertisement -

Доц. Атанас Мангъров няма да е кандидат за депутат на  следващите избори. А партия АБВ ще има представители в 23 избирателни района от листите на коалиция „БСП за България“. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти днес. 

„Доц. Мангъров ще участва в кампанията, но няма да е кандидат за народен представител. И вчера съм имал разговор с него. Аз съм казвал многократно – това е един изключително почтен и професионално подготвен човек, който без колебание е отстоявал многократно професионалното си разбиране по много чувствителни теми за обществото“, обясни Петков.

На въпрос лично ли е решението на Мангъров или БСП не са се съгласили, той отвърна: Не е редно да се говори кой и кого иска, и не иска. Неслучайно казах, че и вчера сме имали разговори. Той участва активно и в предната кампания. Преценил е, че сега отново може да бъде полезен, без да бъде кандидат, това прави участието му още по-истинско.

Зам.-шефът на АБВ Владо Маринов пък щял да води листата в Хасково. Актьорът Веселин Плачков – втори в Кюстендил, Петър Първанов трети в Перник, стана ясно от изказване на Петков. Той обясни, че всички участници ще бъдат обявени по-късно от партията.

Пред журналисти Румен Петков обясни, че с БСП са имали много динамични и делови преговори. „В тяхната основа бе решимостта за намиране на силно политическо решение, което да отговори на очакванията на българските граждани, която да не излъчва шоу и картинност, а политика и решение, и реално да промени отровената политическа и управленска атмосфера“, мотивира той участието на АБВ в  коалицията.

До ден днешен между нас не е станало дума нито за субсидия и нейно разпределени, нито за участие в комисии или каквото и да било, категоричен бе Петков.