Проф. Минеков със сензационни разкрития за кражбите батаците в МК

0

- Advertisement -

Министърът на културата Велислав Минеков изстреля сензационна новина по повод ареста на топ полицая Ангел Папалезов на извънреден брифинг.

„Полицаят Папалезов е бил арестуван, защото е бил заснет да влиза при мен с документи.“, заяви той.

Скулпторът дори извади ключодържател, купен от Пловдивския музей, в който има монета. Той я сравни с тези, за които се твърди, че са открити при шефа на сектор „Културно наследство“ в ГД „Национална полиция“. 

Минеков защити Папалезов, като го определи като изключително компетентен в сферата на културното наследство. Министърът ще продължи да ползва съветите на комисаря.

Според министъра, арестът цели осуетяване на разкрития, които ще бъдат направени.

Той заяви, че през 2017 година ГЕРБ, ДПС и ВМРО са гласували закон, който е узаконил престъпната колекция на Васил Божков.

    Минеков засегна и казуса с Ларгото в София, като заяви, че има изчезнали огромни суми.  

    „Има изчезнали 4,5 милиона евро. Препоръка да се търси отговорност от трима министри и един кмет. Обидно е, че трябва да връщаме пари от Европа. Но първо ще информирам българската прокуратура, въпреки че имам съмнение. После и Европейската прокуратура.

    Информирам и за проекта Квадрат 500 или БГ Лувър, който не е и квадрат“, заяви скулпторът.

Министърът нарече Яйлата бутафория на крепост, като бе категоричен, че там е могло да бъдат похарчени 2 милиона евро, а са похарчени 1,6 млн евро за итонг, пълен боклук. Тази имитация не привлича туристи, каза скулпторът.

Той продължи с няколко бомби от културата за съмнителни сделки.

Според професора, загубата на НДК е 86,5 милиона лева до февруари. Няма да позволя приватизация на НДК, отсече Минеков, като вметна, че е чул, че е имало такъв опит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки