Подновиха издирването на изчезналия МиГ-29

0

- Advertisement -

От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ-29. При инцидента загина пилотът майор Валентин Терзиев. Операцията по търсенето беше временно прекратена заради лошото време. Тази сутрин обаче военните отново влизат в морето.

В операцията ще участва Военноморските сили, Институтът по Океанология, както и частна фирма за подводни ремонти. Операцията беше прекратена за два дни, тъй като времето не позволяваше на военните да търсят.

За днес предстои да бъде изследван район  с площ над 3.5 кв.км. Анализи са показали, че има голяма вероятност самолетът е паднал именно в него.Основната цел е да бъдат открити части от самолета, което ще послужи за откриването на черната му кутия.

Инцидентът с падането на боен самолет МиГ-29 стана на 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача. Веднага стартира операция по търсенето и спасяването на пилота, която за съжаление завърши трагично и майор Терзиев беше обявен за загинал. В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях, се оказа, че не са от самолет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки