Детският хор на БНР спечели „Златна звезда“ за най-добър хоров албум

0

- Advertisement -

Албумът “Венец от рози и сакура“ на Детския радиохор на БНР заслужено получи наградата „Златна звезда“ за най-добър хоров албум. „Венец от рози и сакура“ беше оценен на престижния конкурс „Music & Stars Award“.

Той е издаден през 2019 г. и се разпространява с благотворителна цел от Сдружение “Ангелогласно детство“ и от Асоциацията на завършилите Токайския университет. Посвещава се на тройния юбилей на българо-японските отношения – 110 г. от двустранните контакти, 80 години от установяване на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване.
Детският радиохор, Венеция КарамановаДетският радиохор, Венеция Караманова

Темата коментира в “Нашият ден“ главният диригент на състава Венеция Караманова:

“Тази година е щастлива за нас, защото, за разлика от предишното десетилетие, когато нямахме въобще издадени албуми, сега с Българското национално радио успяхме да издадем три албума.

Единият е този – „Венец от рози и сакура“, включен в Дните на японската култура. Още един благотворителен албум – “Люлчини песни“ за Фондация “Искам бебе“, и нашият юбилеен албум – „60 години Детски хор на Българското национално радио“, който тази година БНР издаде.

Относно този албум, който спечели наградата „Music & Stars Award“, наистина сме много радостни, защото е оценено от едно много авторитетно международно жури от 124 души.

В нашия албум ние сме сложили японски и български песни. Дизайнът на обложката на албума спечели “Сребърна звезда“ и тя е на Александра Еврова, която е още студентка в Нов български университет. И тази награда е огромно постижение за нея.

Остана малко повече от седмица до нашия толкова чакан юбилеен концерт – жадуван и от нас изпълнителите, и от любителите на хоровата музика.

На 30 юни от 19.00 часа в Зала 1 на НДК децата от Детския радиохор, заедно със Софийски солисти и с оперната прима Ина Кънчева, която е започнала срещата си с голямото изкуство в Детския радиохор, ще зарадваме нашите почитатели и ще отчетем шест десетилетия.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки