България стои на ръба на европейските политики, свързани с климата

0

- Advertisement -

България стои на ръба на европейските политики, свързани с климата„. Това каза пред БНР Апостол Дянков, старши експерт от WWF България, специалист в областта на климата и енергията, във връзка с предстоящата на 1 юли конференция, организирана от коалицията „За зелен рестарт“, в която са поканени да участват политически сили, имащи шанс да влязат в следващото Народно събрание.

Той подчерта, че при гласуването на европейския климатичен закон България е била единствената държава от ЕС, която се е въздържала да го подкрепи:

„Не желаем да бъдемизолирани от европейското семейство! За да чуем ясно какви политически ангажименти поемат тези, които ще ни представляват в политическата система през следващите години, организираме този форум. Ще задаваме въпроси, които са насочени към най-належащите реформи, които са свързани с промяна изцяло на начина, по който работи икономиката, с начина, по който планираме да се превърнем в зелена и устойчива икономика, както и какво се случва с природата в България и необходимостта от инвестиции в образование и иновации“.

Зелена енергия, образование и предприемачество – така обобщи експертът дългосрочните решения за борба с климатичните промени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки