Прокуратурата проверява бившия областен управител за продажба на земи от Морската градина

0

- Advertisement -


Върховната административна прокуратура  (ВАП) образува преписка по информация в медиите за извършена продажба на „нови 6 декара земя в местността „Салтанат“, които представляват част от Морската градина в гр. Варна. Твърди се, че сделката е извършена през миналото лято от областния управител Стоян Пасев на област Варна, а купувач е търговско дружество и така тази земя e попаднала в „частни ръце“. 

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), съблюдавайки държавния и обществен интерес  Върховна административна прокуратура ангажира Окръжна прокуратура – Варна, за предприемане на действия по реда на надзора за законност – извършване на проверка, при която да се преценят законосъобразността на действията и административните актове на областния управител.

При осъществяването  на проверката по този ред следва да се предприемат всички предписани от нормативните актове мерки, с цел защита на държавния и обществения интерес.

В случай на констатиране на закононарушения или незаконосъобразни административни актове, ще се прецени налице ли са основания за предприемане на други действия по реда на надзора за законност. 

Ако в хода на работата бъдат установени данни за престъпление, ще се сезира компетентната структура на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки