Фандъкова: Безплатен обяд няма. София осигурява голяма част от обяда на цялата държава с данъците, които софиянци с труда си плащат

0

- Advertisement -

София осигурява голяма част от обяда на цялата държава с данъците, които софиянци с труда си плащат. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю по БТВ.

„Безплатен обяд няма. София осигурява голяма част от обяда на цялата държава с данъците, които софиянци с труда си плащат, затова не е честно да се коментира по този начин града. При кандидатстването за средствата за продължението в двата участъка на метрото, ние залагаме на собствено участие над 50 %. Това не се говори. Говори се, че София разчита само на европейски средства. Но европейските средства са предвидени за това – да се насочат там, където живеят хората, за да може бързо да се възстанови икономиката. Кой е двигателят на икономиката във всяка държава? Големите градове. В България това определено е София“, подчерта тя.

„В случая всички аргументи, които бяха изтъкнати, за да се намалят средствата за София са категорично неверни. Остава някаква идея за атака срещу София. Аз не мога да кажа какви са мотивите на вицепремиера, но трябва да е ясно, че ако това е атака срещу мен, това не е така – това е атака срещу София и софиянци. Защото около 40 хиляди души в кварталите „Хаджи Димитър“, „Сухата река“, „Левски Г“ очакват разширението на метрото. Около 70- хиляди души в „Слатина“, „Гео Милев“, „Полигона“, „Младост1“ очакват също разширението на метрото. Тези хора са изкарали парите с труда и са платили данъците на държавата. Нека да поясня, че общината получава само местните данъци, а данъците от труда на хората 100 % отиват в държавата и ако трябва да се прави реформа, то съвсем нормално е част от тези данъци да бъдат връщани в градовете и тогава вече можем да седнем да говорим за приходите на София“, каза кметът на София. Тя подчерта, че столицата има много добра финансова политика.“, подчерта тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки