Румен Радев: Оставката на Гешев ще бъде в полза на гражданското общество на страната

0

- Advertisement -

Моята оценка за действията на главния прокурор Иван Гешев съм я дал още миналата година. Неговата оставка ще бъде в полза на гражданското общество на страната. Оглушително е мълчанието за вихрещата се корупция, както и за скандалите, които обиколиха всички световни медии и дискредитираха страната ни. Оглушителното мълчание за харчене на тъмно на милиарди публични средства, докато в същото време прокуратурата агресивно клеветеше неудобните на властта, това дискредитира и делегитимира самата прокуратура в лицето на главния прокурор. Това коментира президентът Румен Радев на посещение във Варна.

„Добра теория е служебното правителство да остане редовно, но редовният кабинет трябва да има ясна политическа отговорност и да решава задачи с ясен политически кабинет. Партиите не може да се крият зад служебния кабинет“, каза още Радев.

„В момента на дневен ред е една изключителна важна задача – съставяне на устойчиво, ефективно и работещо правителство. Ако не стане, ще действаме според Конституцията, но последствията няма да бъдат добри. Ние не можем да абдикираме от Конституционния модел. Апелирам към партиите да водят диалог помежду си, а не да бягат от отговорност и да се оправдават“, коментира президентът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки