Прокуратурата отсече: Няма доказателства, че нерегламентирано са били подслушвани политици

0

- Advertisement -

Няма доказателства, че нерегламентирано са били подслушвани политици – това е заключението на Софийска градска прокуратура след проверка в службите. Тя прекрати досъдебното производство.

Още в първите дни на служебния кабинет вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че десетки представители на политически партии, граждански активисти и даже премиерът Стефан Янев са били обект на СРС. Част от тях, по думите му, са били следени по време на миналогодишните протести.

От ДАНС са посочили, че няма данни за прилагани СРС по отношение на кандидати за народни представители.

ГДБОП посочват, че има двама подслушвани, които са били кандидати за парламента. Те са били следени в рамките на разследвания на разпространение на тютюневи изделия без бандерол и на производство на марихуана и амфетамини. Когато е било констатирано, че СРС е прилагано срещу кандидат-депутати, производствата са били прекратени.

Няма данни за СРС по отношение на президента, вицепрезидента, бившия и настоящия министър-председатели.

Със същия резултат е приключила и проверката за това дали „Вътрешна сигурност“ в МВР е подслушвала политици и депутати. Без резултат е било и запитването в Националното бюро за контрол на СРС по отношение на лидери на политически партии.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки