Георги Кадиев: Още при актуализацията на бюджета ще проличи има ли стабилно мнозинство

0

- Advertisement -

„За мен е лош вариант правителството да мине само и единствено заради излизането на някоя партия от залата“, каза пред БНР Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава“ и депутат от БСП.

Според него трябва да има многостранно споразумение между партиите, подкрепящи правителството, с определен времеви хоризонт и ясна програма.

„Това не е коалиционно споразумение, то не разпределя някакви порции на властта, не създава формула 3:5:8 или каквото и да е, но разпределя задачите, които трябва да се изпълнят, може би някакъв времеви хоризонт, и партиите, които го подкрепят“, каза Кадиев.

Кадиев смята, че партиите са готови „психически за такова нещо, независимо, че не е лесно и за тях“, но голямото решение е на ИТН.

По думите му те трябва да решат искат ли партньори, с които да подпишат споразумения, или плаващи мнозинства, което означава нестабилност за страната.

„Трябва да има партии и партньори, които гледат в една посока, а не се обвиняват един друг от първия ден“, коментира Георги Кадиев.

Според него още при актуализацията на бюджета ще проличи има ли стабилно мнозинство или плаващи мнозинства, които са „рецепта за търговия“ при различни законопроекти.

„Ако на Слави Трифонов Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви от тази гледна точка“, посочи още лидерът на „Нормална дъжава“.

„Аз не съм ловец, но ми разказаха за един обичай при ловците. Когато убият прасе, ловецът, който го е учил, взема главата, но после всички, които са гонили това прасе, си делят заедно прасето и всеки взема неговата си част. Ако са десет души, примерно по една десета. ИТН убиха прасето, взеха главата и някак си поискаха да вземат и цялото тяло. Не става така. Има някаква народна мъдрост. Трябва да има партньорство. Това, което ни казаха хората на изборите, беше много ясно – махнете ГЕРБ и го направете заедно“, обобщи ситуацията Георги Кадиев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки