Милен Митев ще бъде избран за генерален директор на БНР

0

- Advertisement -

,,Милен Митев е човекът, който ще бъде избран за генерален директор на Българското национално радио. Той ще бъде избран на заседанието на Съвета за електронни медии днес“, потвърди Бетина Жотева. 

До рокадата се стигна, след като шефът на БНР Андон Балтаков изненадващо подаде оставка в понеделник, а мотивите му за нея са дълбоко лични, както сам казва в писмо до служителите си.

,,Митев е дългогодишен служител на общественото радио. Той е много добър юрист, с прекрасна репутация, всички в радиото го познават и той познава хората в БНР. Бил е част от програмните групи, които работят по промените на законите“, обясни избора му председателката на СЕМ в интервю. 

В същия ден, в който Балтаков подаде оставката си, от СЕМ бяха решили да поканят Силвия Великова и Петър Волгин за временен шеф на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009-а като юрисконсулт.

След като днес приеме оставката на Андон Балтаков, в рамките на следващите 3 месеца СЕМ ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки