Ива Митева oчаква кабинетът на ИНТ да мине в сряда

0

- Advertisement -

„Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала на редовно заседание в сряда (11 август). От заявките на парламентарни групи разбирам, че, за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват до тогава“.

Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя уточни, че до провеждане на избора на кабинет в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

„Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената са нови, да, но нали това искахме – млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър“.

Митева подчерта, че ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен въпреки фрагментираното мнозинство.

Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим. Така председателят на парламента отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

„Трябва да сме отговорни“, допълни Ива Митева в предаването „Политически НЕкоректно“.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като „в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество“.

„Трябва да започнем да работим заедно по теми. Като образование, здравеопазване, правосъдие“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки